Gå till innehåll
Falköpings Cykelklubb
Falköpings Cykelklubb

Uppdatering Tranrikesrundan

Styrelsen tillsammans med projektgruppen för Tranrikesrundan har beslutat att avvakta med att genomföra Tranrikesrundan ytterligare ett år på grund av de ändringar kring skyltning och flaggvakter som Trafikverket infört. Denna ändring medför stora ekonomiska risker för klubbar när det gäller motionslopp då offerten bygger på en uppskattad summa. Den kan alltså bli både mer eller mindre.

Svenska cykelförbundet tillsammas med Riksidrottsförbundet jobbar på en ändring men utredningen som regeringen satt in kommer inte vara klar först 31 mars och sedan ska detta behandlas av våra politiker. Vi tog därför beslutet med att inte genomföra Tranrikesrundan i år. Den ekonomiska risken som klubben skulle ta kring offerten som vi fått från Trafikverket är alldes för stor.

Vi siktar på att Tranrikesrundan ska genomföras 2024 och kommer ta ett nytt möte tillsammans till hösten där vi tidigt kan gå in i ett planeringsstadie för ett genomförande. Vi håller kvar i den fina banan som tagits fram och håller tummarna för en ändring kring allt som rör Trafikverket.

Läs gärna mer om detta hos Svenskacykelförbundet.

Viktig diskussion med ministrar om hotade motions- & tävlingslopp - SCF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykellopp på statlig väg är hotade - SCF Länk till annan webbplats.


Hälsningar,
Styrelsen och projektgruppen för Tranrikesrundan

 

Publicerad: 2023-01-25

Senast uppdaterad: 2023-01-25

Författare: Hampus Eckerlid

Sponsorer

Klubblokal

Falköpings Cykelklubb
Eriksgatan 4
521 35 Falköping

Postadress

Falköpings CK - Cykel
Eva Skymgård
Öja Anders Svensgården 2
521 96 Falköping

Kontakta oss

falkopingscykelklubb@gmail.com